بهتر است تا یک هفته پس از خال برداری از حضور در محیط‌های پرخطر اجتناب کنید و پوست صورت را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید. در صورت حضور در فضای باز نیز حتما از کرم‌های ضدآفتاب بدون رنگ استفاده کنید. پس از اتمام خال برداری صورت ممکن است جای خال قرمز شود که این عارضه پس از گذشت چند روز از بین خواهد رفت. همچنین گاهی ممکن است آثار جراحی روی پوست صورت باقی بماند که این موضوع بسته به مهارت پزشک، نوع خال و ابعاد آن متفاوت خواهد بود. تیرگی جای خال از دیگر عوارض احتمالی عمل زیبایی خال برداری است که معمولا پس از چند هفته یا چند ماه از بین خواهد رفت.

خال-برداری؛-خدمات-تخصصی-خال-برداری-با-انواع-روش-های-حرفه-ای

برخی از افراد در نقاط مختلفی از پوست بدن دارای خال‌های متعددی هستند. گاهی این خال‌ها در صورت پدید می‌آید که می‌تواند تهدید‌ کننده زیبایی فرد باشد. گاهی خال از کودکی روی پوست وجود داشته است و استفاده از کرم‌ها و داروهای شیمیایی نتوانسته آن‌ها را از بین ببرد. در این موارد باید از روش‌های اثرگذار‌تری مثل خال برداری با لیزر استفاده شود. امروزه روش‌های متنوعی برای خال برداری صورت به وجود آمده است. در ادامه انواع خال را بررسی کرده و سپس به مطالعه روش‌های خال برداری و به طور خاص به شناخت روش خال برداری با لیزر خواهیم پرداخت.

انواع خال

خال‌ها در سنین مختلف یا به علت‌های متفاوتی ممکن است به وجود بیایند. به طور کلی انواع خال به دو دسته مادرزادی و اکتسابی تقسیم می‌شوند.

خال مادرزادی

این خال بین افراد یک خانواده مشترک است یا نمونه‌های آن در خویشاوندان و وابستگان دیده می‌شود. علت دقیق و مشخصی برای بروز این خال‌ها کشف نشده است و بیشتر آن‌ها از بدو تولد و سنین کودکی در صورت یا روی پوست بدن مشاهده می‌شوند.

خال-برداری؛-خدمات-تخصصی-خال-برداری-با-انواع-روش-های-حرفه-ای

خال اکتسابی

به دلیل شرایط زندگی و حوادث خاص ممکن است خال‌هایی روی پوست بدن یا صورت افراد ایجاد شود. نور مستقیم آفتاب، حاملگی، بلوغ و ... از مهمترین علت‌های ایجاد خال روی پوست است.

روش های مختلف خال برداری

خال‌ها معمولا باعث کاهش زیبایی صورت می‌شود. روش‌های متعددی برای از بین بردن این خال‌ها به وجود آمده است و هر کدام کاربردهای متنوعی دارد. علت ظاهر شدن و نوع خال همیشه یکسان نیست و به همین دلیل باید قبل از اقدام برای برداشتن خال، مشاوره با پزشک متخصص پوست صورت گیرد. همچنین این فرایند باید در کلینیک‌های تخصصی انجام شود تا موجب بروز عوارض خطرناک و آزاردهنده پوستی نشود.

خال برداری به صورت جراحی

شناخته‌شده‌ترین روش خال برداری، جراحی زیبایی است. در این روش با بی‌حس کردن پوست و حذف بخش‌های خارجی و داخلی، خال از بین رفته و آثار آن از روی پوست برداشته می‌شود. سه روش برای جراحی خال وجود دارد.

روش اول «خارج سازی کامل تراشه‌ای» است. در این روش از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و به وسیله چاقوی جراحی سطح پوست شکافته شده و خال به صورت کامل خارج می‌شود. سپس با استفاده از بافت‌های پوستی مجاور سطح پوست پوشانده خواهد شد. روش دوم «بیوپسی پانچ» نام دارد. در این روش با استفاده از دستگاه‌هایی مخصوص خال برداشته شده و قطعه مکعبی شکل از پوست را پانچ می‌کنند. از این روش برای از بین بردن خال‌های کوچک پوستی استفاده می‌شود.

روش سوم «جراحی برشی» نام‌گذاری شده است. در این روش برش روی سطح خال انجام می‌شود و سپس زخم به وجود آمده را بخیه می‌زنند. خال‌های صاف، بزرگ و بدخیم بدین روش جراحی می‌شوند تا آثار و ریشه آن‌ها به طور کامل از بین برود.

خال-برداری؛-خدمات-تخصصی-خال-برداری-با-انواع-روش-های-حرفه-ای

کرایو

در روش کرایو از گاز اکسید نیتروژن برای ناپدید کردن خال بهره می‌گیرند. این گاز سرمای زیادی را به پوست منتقل می‌کند و بدین ترتیب خون‌رسانی به سلول‌های تشکیل‌دهنده خال متوقف خواهد شد. در نتیجه خال از روی پوست محو خواهد شد. انجام این روش نیازمند تجهیزات خاص و دستگاه مخصوص برای دمیدن گاز اکسید نیتروژن به سطح پوست است.

کوتر

کوتر جزو روش‌های قدیمی و شاید منسوخ شده برای نابودی خال‌های سطحی است. در گذشته این روش عوارض مختلفی را پی داشته است و بعضا نتوانتسه خال را برای همیشه نابود کند. به همین دلیل استفاده از آن امروزه چندان رایج نیست.

رادیو فرکانسی

رادیو فرکانسی از شیوه‌های جدید خال برداری صورت است که عوارض خاصی نداشته و سرعت نسبتا خوبی دارد. در این روش امواج مایکروویو تولید شده به سطح پوست برخورد می‌کنند و خال را به طور کامل از بین می‌برد. این روش دقت بالایی داشته و برای برداشتن خال‌های عمیق و میخچه‌ها نیز کاربرد دارد.

خال-برداری؛-خدمات-تخصصی-خال-برداری-با-انواع-روش-های-حرفه-ای

لیزر

یکی از بهترین، آسان‌ترین و سریع‌ترین روش‌های برداشتن خال استفاده از لیزر است. در روش خال برداری با لیزر عمق آسیب وارد شده به بافت صورت بسیار سطحی بوده و می‌توان آن را به طور دقیق مشخص کرد. روش لیزر برای خال‌های سطحی و ریشه‌دار مناسب است و هم‌اکنون در بسیاری از کلینیک‌های تخصصی زیبایی ارائه می‌شود.

خال برداری با لیزر چگونه انجام می‌شود؟

لیزر جزو ابزار نوین پزشکی محسوب می‌شود که کاربردهای بسیار زیادی پیدا کرده است. از جراحی‌های زیبایی تا عمل‌های نابودی غدد و ... از کاربردهای متنوع لیزر است. برای خال برداری صورت با استفاده از لیزر دو گونه متفاوت وجود دارد.

لیزر CO2

لیزرهای CO2 عملیات خال برداری را از ریشه انجام داده و معمولا نیازی به بخیه هم ندارد. بسیاری از خال‌های عمیق به وسیله جراحی به طور کامل نابود نمی‌شوند و ریشه آن‌ها در پوست باقی می‌ماند. به همین علت امکان رویش مجدد خال وجود خواهد داشت. با استفاده از لیزر CO2 بخش خارجی و ریشه خال به طور کامل نابود خواهد شد و ریشه‌ای برای رویش مجدد باقی نخواهد ماند.

لیزر روی

لیزر روی برای از بین بردن خال‌های ظریف و سطحی کاربرد دارد. لیزر روی یک عامل اثرگذار در از بین بردن ضایعات رنگ‌دانه‌ها است. خال برداری با لیزر روی معمولا در چند جلسه انجام می‌شود. پس از انجام عملیات خال برداری به این روش نباید پوست در معرض تابش مستقیم آفتاب و عوامل مخرب محیطی قرار بگیرد. همچنین در صورتی که عوامل ایجاد خال کنترل شوند، رویش مجدد آن بسیار بعید خواهد بود.

نکاتی برای برداشتن خال

قبل از انجام خال برداری حتما باید با پزشک متخصص مشورت کنید. بسیاری از پزشکان در ابتدا کرم‌های لایه‌بردار را برای از بین بردن خال تجویز می‌کنند. همچنین برخی از خال‌ها ریشه‌های عمیقی دارند و نباید با روش‌های سطحی و ارزان باعث تشدید رویش آن‌ها شد. بعد از انجام خال برداری صورت تا ۲۴ ساعت نباید پوست با آب در تماس باشد. برای کاهش التهاب و سوزش پوست می‌توان از کرم‌های سوختگی و پمادهای مسکن با مشورت پزشک استفاده کرد.

خال-برداری؛-خدمات-تخصصی-خال-برداری-با-انواع-روش-های-حرفه-ای

بهتر است تا یک هفته پس از خال برداری از حضور در محیط‌های پرخطر اجتناب کنید و پوست صورت را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهید. در صورت حضور در فضای باز نیز حتما از کرم‌های ضدآفتاب بدون رنگ استفاده کنید. پس از اتمام خال برداری صورت ممکن است جای خال قرمز شود که این عارضه پس از گذشت چند روز از بین خواهد رفت. همچنین گاهی ممکن است آثار جراحی روی پوست صورت باقی بماند که این موضوع بسته به مهارت پزشک، نوع خال و ابعاد آن متفاوت خواهد بود. تیرگی جای خال از دیگر عوارض احتمالی عمل زیبایی خال برداری است که معمولا پس از چند هفته یا چند ماه از بین خواهد رفت.

سوالات متداول در مورد خال برداری

دیگران درباره خال برداری چه می پرسند؟

اگر سوال دیگری درباره این موضوع دارید از قسمت نظرات سایت با ما درمیان بگذارید تا در اسرع وقت به سوالات شما پاسخ دهیم.

سوال خود را بپرسید
در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید، به طور مرتب از پمادهای تجویز شده استفاده نمایید تا تغییر رنگ پوست بهبود یابد، اگر بعد از برداشتن خال با لیزر پوست تغییر رنگ بدهد طی دو هفته بهبود می یابد.
هزینه برداشتن خال با لیزر بسته به تعداد و نوع خال متفاوت است. معمولا افراد بعد از 1 جلسه از درمان نتیجه گرفته و نیازی به جلسات بعدی نیست.
یکی از روش هایی که برای برداشتن خال از صورت و یا جاهای دیگر بدن پیشنهاد می شود، این است که با استفاده از یک نخ یا نخ دندان، ریشه خال را محکم ببندند تا خون به آن نرسد. سپس خال با خون پر شده، خشک شده و می افتد.
نظرات خوانندگان این مطلب
زیبا : با کدوم روش بهتره خالمونو برداریم؟

شانار اسکین : انتخاب بهترین روش برای خال برداری، بستگی به نوع خال دارد که به دنبال برداشتن آن هستید. برای اینکه بتوانید مناسب ترین روش را انتخاب کنید باید با مراجعه حضوری به متخصصان شانار اسکین، از آن ها مشورت بگیرید.

شهناز : این درسته که میگن هرچی فرد بیشتر زیر نور خورشید باشه تعداد خال های صورتش هم بیشتر میشه؟
فائزه : اگه خال صورتمونو برداریم میتونیم بعدش کرم بزنیم؟

شانار اسکین : پس از برداشتن خال، مهم است که ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید تا به بهبودی کمک کنید. قبل از استفاده از هر گونه کرم یا پماد روی ناحیه مورد نظر باید حداقل 24 ساعت صبر کنید. هنگام استفاده از کرم، حتما از کرمی استفاده کنید که غیر کومدون زا (بدون انسداد منافذ) و برای پوست های حساس طراحی شده باشد. این کار به جلوگیری از تحریک ناحیه مورد نظر و کاهش خطر عفونت کمک می کند. علاوه بر این، از قرار گرفتن در معرض مستقیم خورشید خودداری کنید و حتما از کرم ضد آفتاب در خارج از منزل استفاده کنید.

فاطمه : بعد از خال برداری باید کار خاصی انجام بدیم؟

شانار اسکین : بله. پس از انجام خال برداری، مراقبت از پوست بسیار مهم است. به طور کلی توصیه می شود ناحیه را تمیز و خشک نگه دارید و مراقب باشید که تا ۲۴ ساعت در تماس با آب قرار نگیرد. از قرار گرفتن در معرض نور خورشید دوری کنید و از کرم یا پماد مرطوب کننده و کرم ضدآفتاب بی رنگ استفاده کنید. همچنین مهم است که از خاراندن آن ناحیه خودداری کنید زیرا این امر می تواند باعث تحریک و عفونت شود. در برخی موارد، پزشک ممکن است استفاده از کرم یا پماد آنتی بیوتیک را برای چند روز پس از عمل توصیه کند. پیروی از این مراحل به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که خال برداری شما موفقیت آمیز است و پوست شما به درستی بهبود می یابد.

ویدا : از چه سنی میتونیم خال های صورتمونو برداریم؟
شبنم : سلام . میخواستم بپرسم خال های گوشتی رو هم میتونیم برداریم؟

شانار اسکین : بله، انواع خال ها قابل برداشتن هستند. بسته به اندازه و محل خال، چندین روش برداشتن متفاوت وجود دارد که متخصصان ممکن است از آنها استفاده کند. برای آنکه بتوانید متناسب با نوع خالی که دارید از روش مناسب برای برداشتن خال استفاده کنید، باید حتما به متخصصان شانار اسکین مراجعه حضوری داشته باشید.

نظر خود را با ما درمیان بگذارید