ماساژ درمانی از آن دسته خدماتی است که امروزه طرفداران بسیاری در سراسر دنیا پیدا کرده است. این روش درمانی از سالهای بسیاری دوری مورد استفاده قرار میگرفته است زیرا تاثیرات بسیاری بر سلامت افراد به همراه داشته است. با توجه به محبوبیت ماساژ درمانی افراد بسیاری وارد این حرفه شدهاند و از این طریق کسب درآمد میکنند. ماساژ صورت و ماساژ بدن هر دو در دسته تکنیکهای ماساژ درمانی قرار میگیرند و باید زیر نظر افراد با تجربه انجام شوند. اما آیا ماساژ درمانی عوارضی به همراه دارد؟ این روش درمانی به چه صورتی انجام میشود؟ برای دریافت پاسخ این سوالات و هر آنچه درباره ماساژ درمانی نیاز است که بدانید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
به صورت کلی ماساژ اصطلاحی است که به فشار دادن، مالش دادن و دستکاری پوست، عضلهها، تاندونها و رباطها گفته میشود. تکنیکهای ماساژ درمانی از وارد کردن ضربههای ملایم تا فشار عمقی متغیر بوده و به روشهای مختلفی انجام میشود. نکته قابل توجه آن است که بدن انسان در زمان ماساژ به صورت طبیعی سروتونین که مادهای شیمیایی بوده و خاصیت ضد درد دارد، تولید میکند. بهنظر میرسد ماساژ درمانی خطرات جدی را به دنبال نداشته باشد، البته به شرطی که به درستی استفاده شود و تحتنظر متخصصان ماساژ و افراد آموزشدیده، انجام شود.
ماساژ درمانی روی سلامت فیزیکی و روحی فرد مزیتهای بسیاری را به همراه دارد که عبارتند از:
۱. کاهش استرس و اضطراب
۲. کاهش درد
۳. توانبخشی در آسیبهای ورزشی
۴. کمک به بهبود وضعیت عمومی سلامتی
۵. آسیبدیدگی یا کشیدگی بافت نرم
۶. فیبرومیالژی
۷. افزایش تمدد اعصاب
۸. سندرم درد میوفاسیال
ماساژ درمانی به پنج روش مختلف که عبارتند از:
تاپوتمان شامل انجام حرکات ساطوری دست و وارد آوردن ضربههای سبک و تند روی بدن فرد بوده که از طریق ضربههای سریع به بدن، ایجاد خواهد شد. ضربات کوتاه و سریع غالباً از کمر شروع میشود. این روش از ماساژ درمانی اعصاب را آرام کرده، به رفع گرفتگی ماهیچهها کمک کرده، جریان خون را افزایش خواهد داد و ماهیچهها را تقویت میکند.
کوبش عبارتست از حرکت دستها با استفاده از ضربات طولانی و یکسان روی سطح بدن که به پنج روش یعنی ضربه زدن با سر انگشت شست، کف یک دست، کف هر دو دست، مفاصل انگشتها و سر انگشت نوک انگشتان انجام خواهد شد. این روش ماساژ درمانی آرامش بخش، افزایش دهنده گردش خون و بهبود دهنده سیستم عصبی بدن است.
این روش از ماساژ درمانی حرکاتی دایره وار است که با کمک انگشت شست، نوک انگشتان یا کف دستها به سمت مفاصل یا اطراف آنها انجام میشود. با توجه به نوع انجام مالش این روش مفاصل، زردپیها و ماهیچهها را منعطف خواهد کرد و به حذف مواد زائد از بدن کمک میکند.
لرزش با تکان دادن سریع و حرکات فشاری همراه بوده که با استفاده از دستها یا انگشتان روی بدن انجام خواهد شد. این روش درمانی در درمان التهاب اعصاب یا درد اعصاب، فعالیت غدد و حرکت ردهها کمک میکند.
پتریساژ شامل حرکات مشت و مال، فشار و حرکات چرخشی روی بافتهای بدن بوده که با یک یا هر دو دست و دو انگشت شست یا با انگشتان شست و انگشتها انجام میشود. ماساژ دهنده فشار سنگینی را برای مشت و مال دادن عمیق و فشار آرامی را برای مشت و مال دادن سطحی و سبک بر روی بدن فرد وارد کند. این روش ماساژ درمانی به رفع مشکلات ماهیچه، افزایش ورود مواد مغذی، تقویت ماهیچهها، حذف سموم، از بین بردن خستگی و فعال کردن پایانههای عصبی کمک میکند.
به صورت کلی ماساژ درمانی عوارض کمی را به همراه دارد ولی این موضوع در صورتی است که ماساژ توسط درمانگران ماهر انجام شود. اما از عوارض نادر ماساژ درمانی میتوان به دردهای موقتی، احساس ناراحتی و کوفتگی، کبودی، ورم و حساسیت پوستی و آلرژی به روغنهای ماساژ را نام برد.
۱. ماساژ سوئدی
۲. ماساژ سنگ داغ
۳. ماساژ بافت های عمیق
۴. ماساژ آروماتراپی
۵. ماساژ نقاط ماشهای یا تریگر پوینتها
۶. ماساژ ورزشی
۷. ماساژ شیاتسو
۸. رفلکسولوژی
۹. ماساژ پریناتال
۱۰. ماساژ تایلندی
۱۱. ماساژ روسی
۱۲. صندلی ماساژ
۱۳. ماساژ زوج
ماساژ درمانی یکی از بهترین روشهایی است که از آن میتوان برای بهبود، پیشگیری و درمان بسیاری از مشکلات جسمی و روحی استفاده کرد. اما به یاد داشته باشید که برای بهرهمندی از مزیتها و فواید ماساژ درمانی حتما از افراد با تجربه در این زمینه یاری بگیرید زیرا در غیر این صورت ممکن نه تنها مشکل شما برطرف نشود، عوارضی را به همراه خواهد داشت. به دلیل محبوبیت و استقبالی که از انواع روشهای ماساژ درمانی شده، مرکز تخصصی پوست و مو شانار اسکین اقدام به برگزاری دورههای ماساژ کرده و پس از پایان دوره نیز مدارک معتبری به هنرجویان خود اعطا خواهد کرد.