برای همه ما پیش آمده که در قسمتهای مختلفی از صورت خود مانند روی بینی، چانه و گونههای خود شاهد جوشهای سرسیاه بودهایم که روی ظاهر و زیبایی ما تاثیر منفی گذاشتهاند. اما راه حل از بین بردن این جوشهای سر سیاه چیست؟ آیا با درمان تخصصی جوش صورت میتوان برای همیشه این جوشها را از روی صورت محو کرد؟ دلیل به وجود آمدن جوشهای سرسیاه چیست؟ برای پاسخ به تمامی این سوالات در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.
جوشهای سرسیاه یا کومدونها جوشهای ریزی هستند که به دلیل گرفتگی منافذ پوست توسط فولیکولهای مو ظاهر میشوند. این جوشها به رنگ سیاه هستند که دلیل رنگ آنها وجود اکسیداسیون سلولهای مرده پوست است. این اکسیداسیون مسدود شدن پوست را به همراه دارند و سپس سلولهای اکسید شده پوست به رنگ تیره به وجود میآیند. با توجه به ماهیتی جوشهای سرسیاه دارند از نوع جوشهای غیر التهابی به شمار میآیند و هیچگونه بافت قرمزی در اطراف آنها مشاهده نمیشود.
همانطور که اشاره شد، جوشهای سرسیاه به دلیل مسدود شدن فولیکول مو در سطح پوست ایجاد به وجود میآیند که هر فولیکول، شامل یک مو و یک غده چربی است و این غده، چربی خاصی به نام سبوم تولید میکند که نرمی پوست را به همراه دارد. در صورتی سلولهای مرده پوست و چربیهای تولید شده از غدد چربی، در منافذ فولیکول پوست جمع شوند، برآمدگیهایی به نام کومدون ایجاد خواهد شد. در صورتی که پوست بالای آن باز شود، این کومدون به واسطه تماس با هوا به رنگ سیاه در میآید و به آن جوش سر سیاه گفته میشود. به صورت کلی ظاهر شدن جوشهای سرسیاه به دلیل عوامل مختلفی است که عبارتند از:
برای جلوگیری از پدیدار شدن جوشهای سرسیاه راههای مختلفی وجود دارد که از جمله کاربردیترین آنها عبارتند از: شستشوی منظم پوست: قبل از خوابیدن و بعد از بیدار شدن از خواب حتما صورت خود را بشویید تا از تجمع چربیهایی که باعث ایجاد جوشهای سرسیاه میشوند جلوگیری شود.
استفاده از محصولات بدون چربی: در صورتی که از محصولات دارای چربی استفاده میکنید، به طور حتم جوشهای سرسیاه بیشتری را روی پوست خود شاهد خواهید بود به همین دلیل توصیه میشود از محصولات فاقد چربی استفاده کنید تا باعث تشدید ایجاد جوشهای سر سیاه نشود.
استفاده از محصولات لایهبردار: استفاده از محصولات لایهبردارها و ماسکها میتواند سلولهای مرده پوست را از روی صورت برداشته و باعث کاهش ایجاد جوش سر سیاه شود.
برای از بین بردن جوشهای سرسیاه صورت روشهای مختلفی وجود دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از روشهایی که برای درمان جوشهای سرسیاه مورد استفاده قرار میگیرد، لیزر درمانی است. در این روش، پرتوهای لیزر و نور برای کشتن باکتریها و از بین بردن چربیها وارد لایههای زیرین پوست شده و جوشهای سرسیاه را از بین خواهد برد.
با استفاده از میکرودرم ابریژن، متخصص پوست با دستگاه و ابزارهای مخصوص که دارای سطح خشن هستند، پوست را لایه برداری کرده و لایه بالایی پوست را سمباده میزند و از این طریق جوشهای سرسیاه را از بین میبرند.
در این روش لایه برداری از مواد شیمیایی قدرتمندی استفاده میشود و این موارد بهصورت مستقیم روی پوست قرار میگیرند و پس از مدتزمان مشخصی از روی پوست برداشته میشوند که در نتیجه این کار، گرفتگیهای منافذ پوست و سلولهای مرده که در ایجاد جوش های سرسیاه نقش دارند از بین میروند.
یکی دیگر از روشهای از بین بردن جوشهای سرسیاه تخلیه و درآوردن آنها است. افراد متخصصی که در زمینه مراقبت از پوست فعالیت میکنند، میتوانند با دستگاههای مخصوصی انواع جوشها را تخلیه کنند. این روش یکی از روشهای مرسوم برای از بین بردن جوشهای سرسیاه است ولی حتما باید توسط متخصص با تجربه انجام شود.
جوشهای سرسیاه از عارضههای معمولی هستند که روی پوست افراد بسیاری میتوان آنها را مشاهده کرد و با توجه به اینکه روی زیبایی و ظاهر فرد تاثیرات منفی به همراه دارند، توصیه میشود در زمان کوتاهی برای درمان آن اقدامات لازم انجام شود. تمامی روشهای درمانی که در این مقاله به آنها اشاره شد، باید توسط متخصص با تجربه و پزشک انجام شود تا باعث بروز مشکل برای فرد نشود.