عوارض سیگار بر پوست شامل نوعی صدمه که مشابه جریان پیری است میشود، در افرادی اتفاق می افتد که سیگار می کشند. پژوهش ها نشان داده اند که سیگاری های قهار، پنج برابر بیش از غیرسیگاری ها در معرض چین و چروک ها قرار میگیرند. بخشی از آن به دلیل همان آنزیم های بدنام مخرب است. سلول های پوستی داخل یک لوله آزمایشگاهی در معرض آب نمکی که با دود اشباع شده بود، قرار داده شد و آنزیم هایی به مراتب بیش از وضعیت عادی تولید کرد، و فیبروبلاست ها تا میزان ۴۰ درصد کمتر از وضعیت عادی توانایی ساختن فیبرهای تازه کلاژن را داشتند.
اما این، همه صدمات دخانیات نیست. دود سیگار پوست را رنگ پریده و ضخیم میسازد و پردۂ خاکستری رنگی را روی چین و چروک ها، به ویژه گونه ها خلق میکند. یکی از دلایل آن این است که نیکوتین باعث انبساط شریان های خونی میشود، پس خون کمتری به پوست میرسد. دخانیات همچنین تولید الاستین را تا ۱۰۰ درصد افزایش می دهد اما این فیبرهای تازه ضخیم تر از فیبرهای عادی اند. و سرانجام، سیگار کشیدن پوست را منقبض میکند و فرد لب هایش را به هم میفشرد، عضلات صورت و دور چشمانش را جمع میکند تا از شر دود سیگار خلاصی یابد. خم کردن تکراری کلاژن به این شکل، موجب خمیدگی دائمی با چین و چروک های ویژه یک سیگاری میشود.
اثرات مخرب سیگار بر پوست و مو:
ناهمواری پوست:
سیگار کشیدن روی رگهای خونی اثر میگذارد، رگهایی که اکسیژن و مواد مغذی را به کل بدن میرسانند. موقعی که پوست از نظر این مواد مغذی محروم میشود، حتی در سنین پایین تغییراتی در آن ایجاد میگردد. افراد سیگاری اغلب رنگ پریده هستند.
افتادگی و چین و چروک پوست:
دود تنباکو حاوی بیش از ۴ هزار ماده شیمیایی سرطان زا است. این مواد همچنین به کلاژن و آلاستین دو جزء اصلی پوست آسیب میرسانند. حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار و سیگاریهای دست دوم نیز میتوانند این ضایعات پوستی را تجربه کنند؛ یعنی افتادگی و چین و چروکهای عمیق پوست.
چین و چروک در اطراف لب:
آسیب به آلاستین روی پوست اطراف دهان نیز تاثیر میگذارد و منجر به پیری زودرس با ایجاد خطوط عمیق در اطراف پوست لب میشود.
ریزش مو:
سیگار میتواند منجر به فرایند ریزش مو شود و این روند با بالاتر رفتن سن وخیمتر میگردد. برخی تحقیقات نشان میدهد که طاسی در مردان سیگاری شایعتر است.
کشیدگی پوست:
مصرف سیگار و دخانیات طی زمان موجب کاهش خاصیت کشسانی یا الاستیسیته پوست می شود. افراد سیگاری شاهد کشیدگی پوست خواهند بود. این علرضه حانبی مصرف سیگار فقط بر پوست صورت افراد سیگاری تاثیر نمیگذارد. به مرور با مصرف سیگار الاستیسیتهی پوست در کل سطح بدن کاهش مییابد و شاهد این حالت غیرمعمول و ناخوشایند در سطح بدن خواهندبود. عوارض مصرف سیگار بر پوست به شکل کاهش الاستیسیته پوست بیشتر در نواحی سینه و ناحیه بالایی بازوها قابل مشاهده میباشد.